Projekti i istraživanja,  Пројекти и истраживања

Кутак за младе: The Book Lounge

Пројекат “Кутак за младе – The Book Lounge“ је пројекат уређења и опремања дела Одељења завичајне збирке у Народној библиотеци-Бечеј, у простор намењен младима, као осетљивој популацији, у циљу реализације програма и активности којима би се задовољиле њихове потребе. Пројекат jе реализован уз подршку Министарства за културу, у износу од 725 хиљада динара, а односио се на зидарско-молерске радове и опремање простора намештајем, што је реализовано у сарадњи са младима, као активним учесницима у уређењу простора, у одабиру боја и врсте намештаја, распореда истог и сл..

Постојање посебног простора за младе препознат је као важан предуслов за пружање библиотечко-информационих услуга овој групи корисника, а пројектом се омогућава несметан боравак младих у библиотеци, њихов ангажман током школовања, формалних и неформалних едукација, радионичарских активности, али и подстицај да млади слободно време проводе у угодном амбијенту у библиотеци. За те сврхе, Кутaк за младе тзв. Буклаунж је опремљен мобилним намештајем у виду: 1 софе за седење, 5 фотеља, 2 мултифункционалне полице за књиге и седење, 3 клуб стола и 4 колица за књиге.

Од почетка реализације, пројекат је уживао подршку медија и јавности. Купљен је намештај и полице, простор је уређен по естетском укусу његових примарних корисника, а то су млади. Отварањем Кутка за младе-Буклаунжа уједно је реализован и програм за младе, у оквиру којег су сами млади били креатори садржаја, што битно доприноси остварењу циља пројекта. Реализацију пројекта и прилоге из медија могуће је било пратити на друштвеним мрежама (Instagram, Facebook) и веб сајту Библиотеке.

Званични представник пројекта: Ђијанта Ловаш, директорка Библиотеке

Координаторка пројекта: Маријана Ђаковић, Одељење за развој библиотечке делатности

За више информација, издвајамо прилог „Бечејски дани“ на линку https://becejskidani.co.rs/narodna-biblioteka-becej-otvoren-kutak-za-mlade-u-biblioteci/

Коментари су искључени на Кутак за младе: The Book Lounge
sr_RSSR