Донација Амбасаде Велике Британије

Народна библиотека Бечеј постала је богатија за око 500 нових наслова на српском и енглеском језику. Реч је о донацији службеника Британске амбасаде у Београду, који ову активност спроводе на волонтерској бази већ три године уназад, и која за циљ има да допринесе развоју и промоцији читалаштва у институцијама широм Србије.

Око 500 нових наслова на српском и енглеском језику, који су донација службеника Британске амбасаде у Београду, биће распоређено у огранцима Народне библиотеке у Бачком Градишту, Бачком Петровом Селу и Радичевићу.

Вилијам Хопкинсон, Амбасада Велике Британије у Београду каже:

„И ми сами волимо да читамо. У љубави према писаној речи и знању проналазимо кључ наше индивидуалности и будућности било које земље. Данас смо дошли да поклонимо око 500 књига на српском и енглеском језику. Заступљене су све врсте литературе, од историје, дечијих наслова, преко белетристике. Захвални смо бечејској библиотеци на топлој добродошлици и радујемо се што ћемо заједно допринети неговању писане речи и читања код грађана.“

Маријана Ђаковић, Одељење за развој и унапређење библиотечке делатности, Народна библиотека Бечеј каже:

„Донације и поклони грађана и организација, када је у питању опремање библиотеке, одувек су били од огромног значаја. Донација Амбасаде Велике Британије је можда чак и дуплирала број наслова на енглеском језику који поседујемо у нашем књижном фонду, с обзиром да је последња значајнија донација била пре 15 година.“

Иначе, бечејска Библиотека је до сада бројала око 1.300 наслова на енглеском језику. Поред књига на српском и мађарском језику, које су најбројније, поседује и литературу на немачком, француском, руском и латинском језику.

Датум

авг 10 2022
Истекао догађај
sr_RSSR