Feđa Štukan ,,Blank“ (prikaz knjige)

U petak, 7. juna, su učenici Ekonomske škole sa profesorkom Ivanom Petrović u hladu dvorišta Narodne biblioteke Bečej predstavili publici knjigu “Blank” Feđe Štukana. Ovaj izlet u knjigu koja nije lektira bio je izazov za sve učesnike i susret sa knjigom koja, kako kažu, udara pravo u glavu. Feđa Štukan, glumac, pisac, muzičar, pilot, učesnik u ratu, ali i bivši narkoman, diler, alkoholičar, makro…u knjizi govori o svom životu bez dlake na jeziku i bez želje da se knjiga svidi čitaocima. Ali knjiga nikog ne može ostaviti ravnodušnim! I to je njena najveća vrednost!
Bez obzira na to da li se sa nekim stavovima slažete ili ne, ona vas podstiče na jedno dublje promišljanje o smislu života, religije, nacionalizma, ratova… Knjiga otvara niz veoma važnih tema o kojima upravo mladi treba da promišljaju i baš zato bi je trebalo uvrstiti u školsku lektiru, što će pomenuta profesorka i uraditi. 🙂
Interesantno je bilo i to što je i autor bio prisutan putem video poziva, a kasnije se i uključio u program te podelio neka svoja zapažanja. Knjigu su u jednom dahu pročitali i o njoj govorili učenici: Uglješa Surdučki, Ivana Onjin, Teodora Stojičić, Selena Cvejin, Marina Božić i Biljana Velisavljev. I Dimitrije Tucakov pomogao je u prikazu romana. Učenicima se knjiga jako dopala pa se nadamo da će i njihovi drugari poželeti da je pročitaju.

Датум

јун 07 2024
Истекао догађај

Време

11:00 am - 12:00 pm
sr_RSSR