Програм за младе: Како постати илустратор/ка

У петак, 10. јуна у 10 часова, уметница Андреа Иветић је одржала радионицу са презентацијом “Како постати илустратор/ка“ за младе, а наши гости били су ученици/це Гимназије и професорица Лотос Лучев.

May be an image of 3 people and people standing

Ради се о групи младих која иначе показује таленат и интересовање за цртање, поготово за дигиталну уметност. Верујемо да смо им пружили прилику да чују информације “из прве руке“ од некога ко од тога „живи“ у Србији као freelancer, те им је, у том смислу, предочена и већина изазова, али и могућности када је у питању одабир ове области као евентуалне будуће професије.
May be an image of 6 people, people sitting, people standing and indoor
Поред тога што је ова радионица била свакако и својеврсна “обука“ за коришћење појединих алатки, техника и начина илустровања, Андреа је младима испричала и историју илустрације, од најранијих илустратора, преко положаја жена у овој делатности, до данашњег дана када илустратори, захваљујући друштвеним мрежама и поп-култури, доживљавају својеврсни успон, поготово међу младим генерацијама.
Оно што бисмо ми издвојили као врло важан моменат овог програма је – мотивација. Као неко ко и сам припада популацији младих, менторка је – преносећи сопствено знање – све време слала врло јасну поруку талентованим гимназијалцима да је кључ успеха у сталном вежбању и експериментисању, да су грешке део сваког рада, подсећајући на мноштво грешака и у радовима великих уметника, какав је био и Леонардо да Винчи, и да квалитет опреме за цртање никако није од пресудног значаја за успех и личну сатисфакцију.

Датум

јун 10 2022
Истекао догађај

Време

10:00 am - 11:00 pm
sr_RSSR