ERŐ, HŰSÉG ÉS REMÉNY-Ünnepi megemlékezés

A Petőfi Sándor Általános Iskola, az óbecsei Népkönyvtár és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szervezésében hétfőn, március 14-én ünnepi megemlékezés megtartására került sor a Petőfi-szobornál az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére. A jelenlévőket Fenyvesi Szilvia, az óbecsei Népkönyvtát munkatársa köszöntötte.

Az Erő, hűség és remény című ünnepi műsort Szűcs Budai Engelbert, a Petőfi iskola magyar nyelv és irodalom szakos tanára készítette. A műsorban felléptek a Petőfi Sándor Általános Iskola szavalói, valamint közreműködtek a Dúdoló, a Botra és a Szelence énekegyüttesek. Ünnepi köszöntőt Szekrény Anetta, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje tartott.

Ezt követően került sor a Petőfi szobor megkoszorúzására.

A Petőfi szobrot elsőként a szervezők, a Petőfi Sándor iskola, a Népkönyvtár és a Petőfi kultúrkör nevében Potrebić Tőzsér Gabriella, Lovas Đijanta és Ricz Kasziba Beáta koszorúzta meg, majd a Magyar Nemzeti Tanács nevében Lovasi Latincsity Zsolt helyezte el az emlékezés virágait. Az óbecsei önkormányzat nevében Kiss Igor, a képviselő-testület elnöke helyezte el a koszorút, a Vajdasági Magyar Szövetség koszorúját dr. Molnár Viktor és Szekrény Anetta rakta le. A Magyar Egység Párt nevében Szmieskó Magdolna és Gyurinka Erzsébet koszorúzott, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség koszorúját Sutus Áron elnök, illetve Kisimre Szerda Anna és Szerda Balázs helyezték el.

A VMSZ Ifjúsági-, Női- és Nyugdíjas-fórumának nevében Koós Csilla, Sétáló Tímea és Pál János koszorúztak. A Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai nevében Bada Mia és Visovszki Márk helyezték el az emlékezés koszorúját, míg a Than Fivérek Értelmiségi Kör, a Középiskolások Művészeti Vetélkedője civil szervezet és az Ökobecse nevében Bonifárt László, Karácsonyi Gabriella és Kiss Zoltán koszorúztak a hősök emlékére.

May be an image of outdoors and monument

Датум

мар 14 2022
Истекао догађај
sr_RSSR