ÖRÖKSÉGÜNK, NEMZEDÉKRŐL NEMZEDÉKRE

2022.06.06-án az óbecsei Népkönyvtárban az Úriemberek hete rendezvénysorozat keretein belül megrendezett kiállítás megnyitóját tartottuk meg, amely ÖRÖKSÉGÜNK, NEMZEDÉKRŐL NEMZEDÉKRE elnevezést kapta és nem hiába, hiszen feladatunk, kötelességünk, hogy mindazt, amit elődeink hagyatékul hagytak nekünk megőrizzük, ápoljuk és továbbadjuk az utókornak.

No photo description available.
Örülünk, hogy megszervezésre került ez az esemény, hiszen régi vágyunk teljesült ezzel, mert olyan kincseket szedtünk elő, szereztünk be az almáriumokból, amit számtalanszor meg tudunk nézni és ugyanannyiszor is rácsodálkozni arra, hogy elődeink, hogyan és milyen módon is tudták ezeket a munkákat megcsinálni, kivitelezni.
A kiállátusunk magába foglal több generációt, több foglalkozást illetve hivatást, több ágazatát a magyar kultúra csodáinak.

May be an image of indoor
Vannak még, akik népviselethímzéssel-varrással, néptáncoktatással, néptáncal és népzeneoktatással foglalkoznak, amivel hozzájárulnak ahhoz, hogy ne vesszen ki mindaz a “kincs”, amit örökségül kaptunk.

May be an image of indoor

Itt, az előcsarnokunkban megtekinthetőek a hét folyamán ( június 9-ig) népviseleteink, valamint a hozzájuk fűződő kiegészítő kellékek, régi nagyanyáink által visszamaradt és őrzött falvédők, párnahímzések, éléskamrában a polcvédők, ágytakarók, terítők, párnahuzatok, valamint a sarokban Iván Piroska féltve őrzött hagyatéka látható, első mestermunkája, zsebkendőbe hímzett monogramja, fékető pici babának, mellények és még sok minden más.

May be an image of 4 people, people standing and indoor
A műsorban közreműködtek:
Szerda Jolán, nyugdíjas, népviseletkészítő
Cseszák Balázs és Cseszák Korcsik Anikó néptáncoktató házaspár
Fenyvesi Zénó, néptáncos.
May be an image of indoor
Ünnepi köszöntőt mondott és a tárlatot Szerda Balázs népzenész, történész, a Községi Tanács kultúrával és civil szervezetekkel megbízott tagja nyitotta meg.

May be an image of 8 people, people standing and indoor

Датум

јун 06 2022
Истекао догађај

Време

Целодневни
sr_RSSR