Пријем првака за Дечију недељу/Első osztályosok a gyermekrészlegen

У понедељак, 4. октобра 2021. у дворишту Народне библиотеке у Бечеју, чуо се раздрагани смех и песма скоро стотину бечејских првака! оквиру Дечије недеље, Одељење за децу већ традиционално додељује бесплатне чланске карте ученицима првих разреда. Деца су са великом радошћу истраживала царство књига на одељењу. Наши најмлађи читаоци имали су прилику да погледају едукативну представу луткарског позоришта из Темерина.

A Gyermekhét megnyitó rendezvényeként az óbecsei Népkönyvtár udvara hagos volt a gyermekkacajtól, zsivajtól. Ugyanis hagyományosan az idén is kiosztottuk a kis elsősöknek a díjmentes tagsági könyveket. A négy általános iskolából 94 kisdiák lett a gyermekrészleg ifjú tagja, akik nagy örömmel forgolódtak a könyvek birodalmában.
Ez alkalomból bábelőadással is kedveskedtünk. Ismét útra kelt a két csellengő liba: Gí és Gá. A temerini Vándor Bábszínház ismertetőjegyének számító színházi, pedagógiai és interaktív elemek ebben a mesében is jelen vannak. A társulat idén is bekapcsolta a gyerekeket a mese folyamatába. A történet több pontján is megszólította, játékra buzdította őket. A bábjáték során a gyerekek énekeltek és a mese kiteljesedésében, úgymond „megoldásában” is kulcsszerepet játszottak. A darab osztatlan sikert aratott, a gyerekek sok tapssal jutalmazták a játékot, amiről a
fotók is tanúskodnak.

 

 

Датум

окт 04 2021
Истекао догађај

Време

8:00 am - 6:00 pm
sr_RSSR