Projekti i istraživanja,  Пројекти и истраживања

Викенд у Јапану

Пројекат “Викенд у Јапану“ је програм посвећен промоцији јапанске културе и уметности који је реализован од стране Народне библиотеке-Бечеј, уз подршку Јапанске фондације, у периоду од 04. до 06. марта 2022. године. Посета представника Јапанске амбасаде у Србији на отварању манифестације “Викенд у Јапану“ било је од великог значаја. Пројектом “Викенд у Јапану“ осветљава се и важан српско-јапански јубилеј, тиме што 2022. година обележава тачно 140 година дипломатских и културних веза између Србије и Јапана.

Званични представник пројекта: Ђијанта Ловаш, директорка Библиотеке

Координаторка пројекта: Маријана Ђаковић, Одељење за развој библиотечке делатности

Учесници/це пројекта: Удружење “Така“ Ниш, Друштво учитеља Бечеја, Bujinkan Dojo Bečej, Les Filles, Андреа Иветић Вицаи, Роланд Шурањи, Ивана Плачков, Владимир Гурјанов, Марко Вујков, Јожеф Ритер.

Пројекат Викенд у Јапану сматра се успешном манифестацијом у целини, с обзиром на испуњење претходно постављених циљева, одзив јавности и општи утицај када је у питању промоција јапанске културе, књижевности и уметности.

Од посебног значаја за установу је и повећање броја нових корисника/ца библиотечких услуга.

Током реализације пројекта Библиотека је успоставила или интензивирала сарадњу са другим организацијама и институцијама, а резултат пројекта је повећано интересовање локалне заједнице и корисника библиотеке за јапанску културу, посебно за књижевност и јапанску илустрацију.

Медијске репортаже и чланци о догађају:

  1. Најава програма “Викенд у Јапану“, TV Bečej
  • Отварање програма “Викенд у Јапану“ , TV Bečej
  • Извештај са отварања, портал Moj Bečej
  • Најава програма, портал Moj Bečej
  • Óbecse minden generációja részt vett a „Japán hétvégén”, TV Bečej
Коментари су искључени на Викенд у Јапану
sr_RSSR